Game Time: Πόρτο-Τοντέλα, πάει για νταμπλ

Reading time3 λ

Φαβορί, αλλά σημαντικές προσφορές για στοίχημα, υπάρχουν στον τελικό της Πόρτο με την Τοντέλα.

16:00   Μπασάκσεχιρ-Τραμπζονσπόρ                        Super Lig Τουρκίας

Η Μπασάκσεχιρ «κόλλησε» στην ισοπαλία με την Γκιρεσούνσπορ (1-1) και δεν κατάφερε να «κλειδώσει» την ευρωπαϊκή έξοδο. Χρειάζεται μόνο νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την τέταρτη προνομιούχο θέση. Είναι αήττητη στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις, δεν ηττήθηκε στα 3 τελευταία εντός έδρας ματς.

Η πρωταθλήτρια Τραμπζονσπόρ επιβλήθηκε της Αλτάι (2-1) και ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από το κύπελλο. Θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει μια ονειρεμένη σεζόν με επιτυχία, υπερασπιζόμενη ένα αήττητο σερί 7 αγώνων στη Super Lig, αν και έχει πανηγυρίσει μονάχα 2 νίκες.

18:30   Μάλμε-Χάκεν                                                    Allsvenskan Σουηδίας

Η Μάλμε γνώρισε τη συντριβή από την Τζουργκάρντεν (0-4) και υποχώρησε στην πέμπτη θέση. Οι 2 σερί ήττες έχουν φέρει σκεπτικισμό, ωστόσο παραμένει αήττητη στα 4 φετινά εντός έδρας παιχνίδια της, μετρώντας μάλιστα 3 σερί νίκες δίχως να δεχτεί γκολ.

Η Χάκεν «τούμπαρε» την αναμέτρηση με την Κάλμαρ (3-1) και βρίσκεται 2 βαθμούς μακριά από την κορυφή, έχοντας ματς λιγότερο. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρώντας 3 σερί νίκες, συνολικά είναι αήττητη στους 5 τελευταίους αγώνες της, ενώ δεν έχει χάσει στις 4 φετινές εξόδους της.

19:00   Πάφος-ΑΠΟΕΛ                                                Α’ Κατηγορία Κύπρου

Η Πάφος έφυγε με άδεια χέρια από το παιχνίδι με την ΑΕΚ Λάρνακας (0-2) στο ντεμπούτο του Μίτσελ Σαλγκάδο στον πάγκο της κι απώλεσε οριστικά τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο. Πλέον, θα επιχειρήσει να αποχαιρετήσει το κοινό της με μια καλή εμφάνιση, αλλά δεν έχει κερδίσει στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις.

Ο ΑΠΟΕΛ συμβιβάστηκε με την ισοπαλία απέναντι στην Ανόρθωση (1-1). Ωστόσο διατηρείται στη δεύτερη θέση που οδηγεί στο επόμενο UEFA Champions League και χρειάζεται το τρίποντο για να τη «σφραγίσει». Βέβαια, δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στις 3 τελευταίες υποχρεώσεις του.

19:00   Τρόμσο-Βίκινγκ                                                Eliteserien Νορβηγίας

Η Τρόμσο διέλυσε την Ίσχαβσμπάιεν (8-0) στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Μοιάζει σε ανοδική πορεία, αφού έχει χτίσει ένα αήττητο σερί 4 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά στην έδρα της έχει ως τώρα μεταπτώσεις, με απολογισμό 2 νίκες και 1 ήττα.

Η Βίκινγκ είχε εύκολο έργο κόντρα στη Ρόσελαντ (6-1) για το Κύπελλο. Μετρά πλέον 6 αγώνες δίχως ήττα στις εγχώριες υποχρεώσεις της, σημειώνοντας 5 νίκες, γεγονός που της δίνει ώθηση στην προσπάθεια να παραμείνει στην κορυφή.

19:15   Πόρτο-Τοντέλα                                                 Taca de Portugal

Η Πόρτο γιόρτασε με νίκη επί της Εστορίλ (2-0) τη στέψη της ως πρωταθλήτρια. Τώρα κυνηγά το ένατο νταμπλ, έχοντας φόρα από τις 3 σερί νίκες, στις οποίες σημείωσε 7 γκολ, αλλά και από το γεγονός ότι έχει κερδίσει τους 8 από τους 12 τελικούς που έδωσε το «παρών» μέσα στην τρέχουσα χιλιετία.

Η Τοντέλα ήρθε ισόπαλη με την Μποαβίστα (2-2) και υποβιβάστηκε από τη μεγάλη κατηγορία. Λογική η απογοήτευση, δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα 7 τελευταία ματς όλων των διοργανώσεων, μετρά 13 διαδοχικές ήττες απέναντι στην Πόρτο, ωστόσο παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό και σκοπεύει να παλέψει.