Πόρτο-Μπενφίκα, σύγκρουση κορυφής

Reading time4 λ

Το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα κλέβει την παράσταση στο σημερινό κουπόνι.

Ακόμα μια ημέρα με εντυπωσιακά παιχνίδια έχουμε μπροστά μας και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Το «O Classico» Πόρτο-Μπενφίκα, που είναι προγραμματισμένο για τις 22:15 είναι λογικό να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ειδικά από τη στιγμή που πέρα από το γόητρο, διακυβεύεται και η κορυφή της πορτογαλικής Primeira Liga.

Η Πόρτο έχει σκοπό να κάνει… έξωση από το ρετιρέ στην Μπενφίκα. Οι πρωταθλητές Δράκοι έχουν ξαναβρεί την ηρεμία τους, μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και έχουν ως όπλο το… καυτό «Ντραγκάο». Ωστόσο, οι Αετοί της Λισσαβώνας πηγαίνουν στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου όντας αήττητοι στη σεζόν. Η Μπενφίκα μετρά 14 νίκες στα 17 παιχνίδια εντός κι εκτός συνόρων και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το προβάδισμα τριών βαθμών με το οποίο ταξίδεψε στο Πόρτο. Ωστόσο, αγνοεί τη νίκη στα εννέα τελευταία ντέρμπι.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Από το υπόλοιπο μενού, ξεχωρίζει το παιχνίδι Γιουβέντους-Έμπολι για την ιταλική Serie A. Η Γιουβέντους θέλει να ανακάμψει περαιτέρω, έχοντας καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Τορίνο στο ντέρμπι του Πιεμόντε. Η Έμπολι, όμως, είναι ανταγωνιστική και πέρυσι είχε «πληγώσει» τους Μπιανκονέρι στην έδρα τους. Ενδιαφέρον είναι και το ματς Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν στη γαλλική Ligue 1. Η Παρί Σεν Ζερμέν απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, όντας αήττητη έπειτα και από το ντέρμπι με τη Μαρσέιγ, θέλει συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Η Αζαξιό, πάντως είναι σε καλή κατάσταση, πήρε βαθμό από την Τρουά, ενώ πριν δυο εβδομάδες νίκησε μέσα στη Μασσαλία.

Σημαντική είναι και η κόντρα Μάιντς-Κολωνία στη γερμανική Bundesliga. Η Μάιντς προέρχεται από διαδοχικές εκτός έδρας νίκες με Βέρντερ Βρέμης στο πρωτάθλημα και Λίμπεκ στο DFB Pokal, αλλά ακόμα δεν έχει νίκη στο «σπίτι» της. Την ίδια στιγμή, η Κολωνία έκαμψε την αντίσταση της Άουγκσμπουργκ και ξέφυγε από ένα σερί τριών ηττών. Στο «μέτωπο» της 2.Bundesliga υπάρχουν αξιόλογα ματς. Ξεχωρίζει το Ντάρμσταντ-Χόλσταϊν Κιέλ. Η πρωτοπόρος Ντάρμσταντ έριξε… βόμβα στο Κύπελλο, αποκλείοντας την Γκλάντμπαχ κι αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία η εντυπωσιακή πορεία της. Η Χόλσταϊν Κίελ, πάντως, είναι σε ανοδική πορεία και «λύγισε» τη Χάιντενχαϊμ την προηγούμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα παίζουν Χάνσα Ρόστοκ-Καϊζερσλάουτερν, σε έναν αγώνα με… άρωμα μεγάλης κατηγορίας.

Κρίσιμο για την ουρά της τουρκικής Super Lig είναι το παιχνίδι Αντάλιασπορ-Ιστανμπούλσπορ. Έξι ματς δίχως νίκη έχει συμπληρώσει η οικοδέσποινα, από δύο ήττες προέρχεται η Ιστανμπούλσπορ. Στη βελγική Pro League συγκρούονται Σερκλ Μπριζ-Σαρλερουά. Η Σερκλ Μπριζ έχει «μεταμορφωθεί» μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, σε κάμψη είναι η Σαρλερουά. Όσο για τη σκωτσέζικη Premiership, η αναμέτρηση Χιμπέρνιαν-Σεντ Τζόνστον κεντρίζει τα βλέμματα. Η παραμονή στην τρίτη θέση για τη Χιμπέρνιαν συνεπάγεται… διαγραφή των δύο σερί ηττών τις οποίες κουβαλά, τρεις σερί αποτυχίες μετρά η Σεντ Τζόνστον, που «φλερτάρει» με τον «βυθό».

19:30   Ντάρμσταντ-Χόλσταϊν Κίελ                            2.Bundesliga Γερμανίας

19:30   Χάνσα Ρόστοκ-Καϊζερσλάουτερν                   2.Bundesliga Γερμανίας

20:00   Αντάλιασπορ-Ιστανμπούλσπορ                       Super Lig Τουρκίας

21:30   Μάιντς-Κολωνία                                               Bundesliga Γερμανίας

21:30   Χιμπέρνιαν-Σεντ Τζόνστον                              Premiership Σκωτίας

21:45   Σερκλ Μπριζ-Σαρλερουά                                Pro League Βελγίου

21:45   Γιουβέντους-Έμπολι                                         Serie A Ιταλίας

22:00   Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν                                  Ligue 1 Γαλλίας

22:15   Πόρτο-Μπενφίκα                                              Primeira Liga Πορτογαλίας