Σαν Πάουλι-Νυρεμβέργη, οδηγός το παρελθόν

Reading time4 λ

Η μονομαχία ανάμεσα στη Σαν Πάουλι και τη Νυρεμβέργη συνοδεύεται από μεγάλες ευκαιρίες για ποντάρισμα.

Οι μηχανές πολλών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αρχίζουν να λειτουργούν κανονικά και στην Betsson μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος επιλογών με εξαιρετικές αποδόσεις. Το κυρίως μέρος της πρεμιέρας της γερμανικής 2.Bundesliga διεξάγεται σήμερα, με την αναμέτρηση Σαν Πάουλι-Νυρεμβέργη, που θα ξεκινήσει στις 14:00, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αφού οι δύο ομάδες έχουν υψηλές φιλοδοξίες.

Η Σαν Πάουλι έχασε τη συμμετοχή στα πλέι-οφ, αν και βρισκόταν στην πρώτη δυάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης σεζόν. Δημιούργησε προσδοκίες με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παρουσίασε κι ευελπιστεί ότι θα είναι και φέτος πρωταγωνίστρια. Κάτι που ισχύει και για τη Νυρεμβέργη, η οποία ήταν ανταγωνιστική σε μεγάλο μέρος της αγωνιστικής περιόδου και τώρα θα επιδιώξει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τα υψηλά βαθμολογικά πατώματα. Ωστόσο, στο ταξίδι της στο «Μίλεντορ» καλείται να διαχειριστεί μια κάκιστη παράδοση. Αυτή που τη θέλει να μην έχει κερδίσει τη Σαν Πάουλι εδώ και μια εξαετία, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Ξεχωριστό είναι και το βραδινό παιχνίδι Μαγδεμβούργο-Φορτούνα Ντίσελντορφ. Το Μαγδεμβούργο επιστρέφει με τις δάφνες της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην τρίτη κατηγορία και ευελπιστεί αυτή τη φορά να επιβιώσει, τη στιγμή που η Φορτούνα Ντίσελντορφ στοχεύει στην άνοδο. Σημαντικό και το Σαντχάουζεν-Αρμίνια Μπίλεφελντ, με τη φιλοξενούμενη να ξεκινά την προσπάθεια άμεσης επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Με ίδιο στόχο ξεκινά στο Γκρόιτερ Φιρτ-Χολστάιν Κίελ η οικοδέσποινα, που επίσης υποβιβάστηκε από την Bundesliga, ενώ παίζουν ακόμη Ρέγκενσμπουργκ-Ντάρμσταντ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Το δεύτερο μέρος της εναρκτήριας αγωνιστικής της πολωνικής Ekstraklasa περιλαμβάνει τρεις αγώνες. Ξεχωρίζει η σύγκρουση Λεχ Πόζναν-Σταλ Μίελετς, αφού η πρωταθλήτρια Λεχ Πόζναν καλείται να ξεπεράσει τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Καραμπάγκ στα προκριματικά του UEFA Champions League, που έχει φέρει αναταράξεις. Αξιόλογο και το Κορόνα Κίελτσε-Λέγκια Βαρσοβίας, με τη Λέγκια Βαρσοβίας να ξεκινά την επιχειρήσει «ανάκαμψη», έπειτα από τη χειρότερη σεζόν τα τελευταία 30 χρόνια. Το μενού συμπληρώνει το Γιαγκελόνια-Πιάστ Γκλίβιτσε.

Εκκίνηση έχουμε στη 14η αγωνιστικής της νορβηγικής Eliteserien. Ξεχωρίζει το ματς Χαμ Καμ-Μπόντο Γκλιμτ. Η φορμαρισμένη Χαμ Καμ θα επιχειρήσει να ανακόψει την ανοδική πορεία της πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ, που έχει στο μυαλό της και το πρώτο ματς με τη Λίνφιλντ για το UEFA Champions League. Κρίσιμο για την «ουρά» το παιχνίδι Γερβ-Σάντεφιορντ.

Στη σουηδική Allsvenskan, υπάρχουν δύο σημαντικές αναμετρήσεις. Στο Νόρκεπινγκ-Μάλμε, η γηπεδούχος δεν έχει πλέον τον Ρίκαρντ Νόρλινγκ στον πάγκο, την στιγμή που η Μάλμε θέλει να ζυγώσει κι άλλο την κορυφή, αν και σκέφτεται το ματς με τη Ζαλγκίρις Βίλνιους στο UEFA Champions League. Θεωρητικά υπάρχει φαβορί στο Τζουργκάρντεν-Βάρναμο. Η ισχυρή Τζουργκάρντεν έχει ευκαιρία να βρεθεί –έστω και προσωρινά- στην κορυφή.

Για τη 14η ημέρα της φινλανδικής Veikkausliga κονταροχτυπιούνται Ελσίνκι-Βάασα. Η πρωταθλήτρια Ελσίνκι δε θέλει να χάσει άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου, αλλά ακολουθούν οι μάχες με τη Βικτόρια Πλζεν για το UEFA Champions League. Κρίσιμο ματς για την παραμονή στην κατηγορία το Μάριενχαμν-Χέλσινγκφορς.

14:00   Γκρόιτερ Φιρτ-Χολστάιν Κίελ                    2.Bundesliga Γερμανίας

14:00   Ρέγκενσμπουργκ-Ντάρμσταντ                    2.Bundesliga Γερμανίας

14:00   Σαν Πάουλι-Νυρεμβέργη                            2.Bundesliga Γερμανίας

14:00   Σαντχάουζεν-Αρμίνια Μπίλεφελντ             2.Bundesliga Γερμανίας

16:00   Λεχ Πόζναν-Σταλ Μίελετς                          Ekstraklasa Πολωνίας

16:00   Νόρκεπινγκ-Μάλμε                                     Allsvenskan Σουηδίας

17:00   Γερβ-Σάντεφιορντ                                        Eliteserien Νορβηγίας

17:00   Ελσίνκι-Βάασα                                            Veikkausliga Φινλανδίας

18:30   Γιαγκελόνια-Πιάστ Γκλίβιτσε                     Ekstraklasa Πολωνίας

18:30   Τζουργκάρντεν-Βάρναμο                            Allsvenskan Σουηδίας

18:30   Μάριενχαμν-Χέλσινγκφορς                        Veikkausliga Φινλανδίας

19:00   Χαμ Καμ-Μπόντο Γκλιμτ                           Eliteserien Νορβηγίας

21:30   Μαγδεμβούργο-Φορτούνα Ντίσελντορφ    2.Bundesliga Γερμανίας

21:30   Κορόνα Κίελτσε-Λέγκια Βαρσοβίας          Ekstraklasa Πολωνίας