Αρχή με εκπλήξεις

Reading time1 λ

Συναρπαστικό το Wimbledon με ευκαιρίες για στοίχημα καθώς όλα δείχνουν πιθανά!

Οι πρώτες μέρες του Wimbledon αναμφίβολα άλλαξαν τις ισορροπίες που οι ειδικοί θεωρούσαν πως υπήρχαν. Οι εκπλήξεις είναι μεγάλες και στα δύο ταμπλό, τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο, αλλά καμία μεγαλύτερη από τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε με 3-0 σετ από τον Φράνσις Τιαφό. Ωστόσο, ο Έλληνας σταρ εξηγώντας το γιατί, μας άνοιξε ένα «παράθυρο» σ’ αυτό που ζει ο ίδιος και άλλοι τενίστες: είχαν ελάχιστο χρόνο μεταξύ του Τουρνουά Παρισιού και του Wimbledon μ’ αποτέλεσμα πολλοί απ’ αυτούς να επιλέξουν ξεκούραση και αποφόρτιση από τα παιχνίδια προετοιμασίας στο γρασίδι. Είναι ίσως ο βασικός λόγος γιατί το φετινό τουρνουά αναμένεται απρόβλεπτο.

Σιγά – σιγά η διοργάνωση μπαίνει στο δεύτερο γύρο και φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ματς: Νόβακ Τζόκοβιτς-Κέβιν Άντερσον μήπως γίνει και εκεί κάποια έκπληξη μιας κι ο Σέρβος έκανε υπερπροσπάθεια στο προηγούμενο τουρνουά. Βέβαια, με τον αποκλεισμό του Τσιτσιπά έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρό φαβορί για να κατακτήσει το 20ο Grand Slam της καριέρας του. Σαφώς και έχει το πάνω χέρι κόντρα στον Κέβιν Άντερσον, αλλά στο Wimbledon και στις παρούσες συνθήκες όλα είναι πιθανά! Το πρόγραμμα των ανδρών, δε, είναι διάσπαρτο με εξαιρετικές αναμετρήσεις.

Στο γυναικείο ταμπλό, οι μη αναμενόμενοι αποκλεισμοί της Πέτρα Κβίτοβα (νούμερο δέκα στη διοργάνωση), της Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (κάτοχος δύο Grand Slam) και της Βερόνικα Κουντερμέτοβα (νούμερο 29 στη διοργάνωση) ανανέωσαν τα δεδομένα. Ξεχωρίζει το ματς: Αρίνα Σαμπαλένκα-Κέιτι Μπόουλτερ. Η Σαμπαλένκα, νούμερο δύο του ταμπλό, πλέον, κρατάει την τύχη της στα χέρια της για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.