Δοκιμασία στο Σινσινάτι

Reading time1 λ

Κορυφαίες αποδόσεις για ποντάρισμα στα τουρνουά τένις της ATP και της WTA

Το US Open περιμένει στη… γωνία (έναρξη 30 Αυγούστου), αλλά η περίοδος προετοιμασίας του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη έχει προηγουμένως μια στάση στο Σινσινάτι για το Western & Southern Open, γνωστό και ως Cincinnati Masters. Μετά την απογοήτευσή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο είτε στο μονό είτε στο διπλό, έκαναν την επανεμφάνισή τους στα τουρνουά του Καναδά, ATP Toronto και WTA Montreal, αντίστοιχα. Εκεί έδειξαν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση δεδομένων και των συνθηκών αυτής της ασυνήθιστης σεζόν που εξελίσσεται πρακτικά χωρίς διάλειμμα. Αυτό που ξεχωρίζει σε αντίθεση με την σεζόν του γρασιδιού, είναι πως οι Έλληνες αθλητές παρουσιάζονται πιο εξοικειωμένοι με την σκληρή επιφάνεια κι εκεί ίσως έχει παίξει το ρόλο της η συμμετοχή στο ολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη επίσης σε σκληρή επιφάνεια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το νούμερο δύο του ταμπλό πίσω από τον Ντανίλ Μεντέβεντεφ. Αποχώρησαν από τη διοργάνωση ο Ράφα Ναδάλ κι ο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά θα λάβουν μέρος ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Ματέο Μπερετίνι, ο Ντένις Σαποβάλοφ και πολλοί άλλοι. Με λίγα λόγια αναμένεται ένα άκρως ανταγωνιστικό τουρνουά που παρουσιάζει εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα. Αναμφίβολα, είναι μια ευκαιρία για τον Στέφανο Τσιτσιπά να πάρει τα πάνω του ψυχολογικά ενόψει του Grand Slam που ακολουθεί και το οποίο θέλει να διεκδικήσει.

Η Μαρία Σάκκαρη, από τη μεριά της, καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της ώστε να φτάσει στη διάκριση. Διότι ναι μεν απέσυρε την συμμετοχή της η Σερίνα Γουΐλιαμς, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παίξουν κανονικά η Άσλεϊ Μπάρτι (νούμερο ένα στον κόσμο), η Ναόμι Οσάκα (νούμερο δύο) και τα άλλα μεγάλα ονόματα του σιρκουΐ της WTA όπως η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Μπιάνκα Αντρεέσκου, η Ελίνα Σβιτολίνα και η Καρολίνα Πλίσκοβα.