Οι απουσίες δημιουργούν ευκαιρίες

Reading time1 λ

Το τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα

Πολλοί τενίστες και τενίστριες έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκαλώντας αναταραχή στις προβλεπόμενες ισορροπίες. Οι απουσίες δημιουργούν ευκαιρίες για να γίνουν εκπλήξεις κι αυτό σημαίνει πώς θα αντικατοπτριστεί και στις στοιχηματικές επιλογές και προσφορές.

Μέχρι στιγμής από τα… μεγάλα ονόματα δεν θα αγωνιστούν: ο Ράφα Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ντόμινικ Τιμ, ο Νταν Εβανς, ο Ρομπέρτο Μπατουτίστα Αγούτ, ο Ντένις Σποβάλοφ, ο Νταβίντ Γκοφέν, ο Κάσπερ Ρουντ, ο Μίλος Ράονιτς, η Σερίνα Γουΐλιαμς, η Σιμόνα Χάλεπ, η Σοφία Κένιν, η Μπιάνκα Αντρεέσκου, η Βικτόρια Αζαρένκα, η Αντζελίκ Κέρμπερ, η Μάντισον Κις και η Γιοχάνα Κόντα. Αλλοι δεν θα πάνε προτιμώντας να εκμεταλλευτούν τις μέρες ξεκούρασης και να προπονηθούν ώστε να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται ενόψει του US Open, που αρχίζει στις 30 Αυγούστου. Αλλοι, πάλι, θεώρησαν πως δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν με ευλάβεια τα αυστηρά πρωτόκολλα που έχει επιβάλλει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι αρχές του Τόκιο, ενώ είναι και εκείνοι που νοσούν με κορωνοϊό και θα χάσουν το μεγάλο ραντεβού εξαιτίας της Covid-19.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, δε, η λίστα δεν αποκλείεται να μεγαλώσει. Την περασμένη εβδομάδα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, τόνισε: «οι πιθανότητες να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 50-50 αυτή την στιγμή». Για την ώρα, πάντως, αξίζει ν’ αναφέρουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν έχουν αποσύρει την συμμετοχή τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού στην Ιαπωνία.