Αρχίζει ο… χορός στο χώμα

Reading time2 λ

Με το τουρνουά του Τσάρλεστον εγκαινιάζεται η νέα περίοδος στο τένις και υπάρχουν ευκαιρίες για ποντάρισμα

Με την ολοκλήρωση του Miami Open, ανοίγει αμέσως ο κύκλος της χωμάτινης σεζόν στο τένις και το γυναικείο σιρκουΐ κάνει την αρχή από σήμερα με το τουρνουά του Τσάρλεστον στις ΗΠΑ. Στους άνδρες τα… εγκαίνια θα γίνουν αργότερα αυτή την εβδομάδα με το τουρνουά Monte-Carlo Masters. Στην πλατφόρμα της Betsson, θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για ποντάρισμα.

Στο Τσάρλεστον, έχουν δηλώσει συμμετοχή η Ίγκα Σφιόντεκ, η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Πάουλα Μπαδόσα, η Καρολίνα Πλίσκοβα και η Ονς Ζαμπέρ, μεταξύ άλλων. Θα παίξουν, δηλαδή, πέντε από τις κορυφαίες δέκα τενίστριες του κόσμου. Το τουρνουά έχει έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον μιας και ο λίγος χρόνος που είχαν οι αθλήτριες που έκαναν καλή πορεία στο Miami Open για να προετοιμαστούν για την αλλαγή της επιφάνειας, μπορεί να οδηγήσει σε εκπλήξεις.

Παράλληλα, όμως, θα πάρουμε και μια πρώτη γεύση από το πώς τα πηγαίνουν στο χώμα, το οποίο θα βοηθήσει να βγουν συμπεράσματα και να διαμορφωθεί το… σκηνικό ενόψει άλλων σημαντικών τουρνουά και κυρίως του Grand Slam, Roland-Garros που θα διεξαχθεί από τις 22 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου στις πίστες του Παρισιού.

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Στους άνδρες, τώρα, το πρώτο μεγάλο τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια είναι το Monte-Carlo Masters που αρχίζει στις 9 Απριλίου. Θα λάβουν μέρος σίγουρα οι εννιά από τους δέκα κορυφαίους τενίστες του κόσμου, ανάμεσα τους κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο μόνος από το top 10 που δεν προβλέπεται να προλάβει λόγω τραυματισμού είναι ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πάει στο Πριγκιπάτο με διπλό στόχο. Αφενός να διατηρήσει τα σκήπτρα του μιας και είναι ο κάτοχος του τίτλου και αφετέρου να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στο διπλό του τουρνουά. Εκεί θα ενώσει και πάλι τις δυνάμεις του με τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά. Το δίδυμο δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τον Ιούνιο του 2021. Στα προηγούμενα τουρνουά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε στο διπλό είχε ως παρτενέρ τον Φελιθιάνο Λόπεθ.